Sikkerhed og uddannelse

Sikkerhed

SUF svømmeklub stræber efter at følger Dansk Svømmeunions sikkerhedsanbefalinger som kan læses her.

SUF svømning følger Nordals Svømmeklubs Alarmeringsplan og Procedure for ulykker i svømmehallen.

Vi stræber efter at have flere basinredder/livredder. Der skal altid være en livredder til stede under hele svømnings forløbet.

Kan der ikke være en livredder til stedet, vil svømning blive afløst den dag.

Læs mere om Basinredder prøven her eller på Dansk Svømmeunions hjemmeside www.svoem.org under Discipliner/Livredning.

 

Uddannelse

Alle svømmeinstruktører har førstehjælpskursus der fornyes hvert år så længe vedkommende er instruktør i SUF. Alle svømmeinstruktører skal gennemgå en basinredder kursus en gang om året. Alle Nødvendige kurser til svømmeinstruktørerne stilles til rådighed af SUF.

 

Børneattester

Det fremgår af loven, at foreninger skal indhente børneattest hos politiet på personer, der som led i udførelsen af deres opgaver færdes fast blandt børn under 15 år, og derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med børnene. Bestyrelsen i SUF indhenter derfor børneattest på alle forældre, der deltager i træningslejre, stævner og andre aktiviteter i forbindelse med børn på vegne af foreningen.

SUF bestyrelsen bestiller børneattesten digitalt hos Politiet, og vil derfor inden da bede om holdlederens fulde navn og cpr.nr. pr. mail. Inden Politiet kan udstede børneattesten kræver det dog personens samtykke.

Anmodning om samtykke sendes automatisk til personens digitale postkasse og kræver derfor, at personen har NemId, adgang til sin digitale postkasse og har accepteret at modtage post fra det offentlige i sin digitale postkasse. Politiet sender attesten til foreningens digitale postkasse, når personen har givet sit samtykke.

Læs mere om børneattesten her.