Information til forældre

Sikkerhed og uddannelse

SUF svømmeklub stræber efter at følger Dansk Svømmeunions sikkerhedsanbefalinger som kan læses her.
Alle svømmeinstruktører har førstehjælpskursus der fornyes hvert år så længe vedkommende er instruktør i SUF. Alle svømmeinstruktører skal gennemgå en bassinredder kursus en gang om året.
SUF svømning følger Nordals Svømmeklubs Alarmeringsplan og Procedure for ulykker i svømmehallen.
Vi stræber efter at have flere bassinredder/livredder. Der skal altid være en livredder til stede under hele svømnings forløbet.

Kan der ikke være en livredder til stede, vil svømning blive aflyst den dag.

 

Undervisning og træning

Læring igennem leg

Det er sjovt at lege, og det skal være sjovt at gå til svømning. Derfor er leg en stor del af vores undervisning. Vores trænere er altid meget bevidst om at vælge sjove øvelser og lege, som børnene får et bestemt udbytte af. Hvis man f.eks. har træning i vejrtrækning på programmet, så vælges der lege som specielt træner denne færdighed. Svømmetræning er opdelt i 30 min. opvarmning og undervisning og 30 min fri leg, hvor de lærte teknikker flittigt bliver brugt af børnene, både bevist og ubevist.

Der vil være nogen undervisnings gang hvor der kun vil være frit leg.

Hjælpemidler i undervisningen

Vi bruger hjælpemidler og flydemidler i vore træning, men vi lægger vægt på naturlige erfaringer og krops fornemmelser i vand. Vi benytter flydemidler som plader, bolde eller Aquaorme, som svømmerne selv skal lære at holde fast på, samt forstå hvordan de kan give opdrift. I frit leg og det mindste hold sørger vi for at børn der har behov for det, for bælter og vinger på, når de skal ud på dybt vand.

 

Trænere i vandet

Vi tror på a for at blive en dygtig svømmer kræver tryghed og glæde ved vand og en hyppig og god individuel feedback. Derfor stræber vi efter at der altid er minimum en træner i vandet med børnene på vores yngste børnehold. Træneren skal være tæt på børnene og hjælpe dem med de forskellige øvelser og lege. Jo flere hjælpere der er i vandet jo bedre. Derfor ser vi gerne at flere forældre vil være med som frivillige træner i svømning og generelt i SUF.

 

Hygiejne og baderegler

Når man skal gå til svømning, er der nogle regler, som skal overholdes af sikkerheds- og hygiejniske årsager. Afvaskning er obligatorisk for alle, der skal i vandet. Husk at håret også skal vaskes. Se eventuel skilte i omklædningsrummet for flere informationer om hygiejne i svømmehallen.

Reglerne er fastsat af Nordals Idrætscenters Svømmehal og skal respekteres. HUSK at svømmehallen må lukke, hvis man ikke kan opretholde en sikker vandkvalitet.

 

 

Påklædning og udstyr

Benyt rigtigt svømmetøj

Man skal benytte rigtigt svømmetøj når man kommer til svømning i SUF, som er:
Badedragt og rigtige badebadebukser alternativ en våddragt med korte ærmer.

 

Svømmebriller

Svømmebriller kan være vigtige når man skal have hovedet under vandet. Klorvandet kan være meget generende for øjnene og dette kan svømmebriller beskytte imod.

 

T-shirt eller håndklæde

Hvis børnene kommer tidligt og skal sidde og vente inde i svømmehallen, er det en god idé at tage en T-shirt, badekåbe eller et håndklæde med. Det kan være koldt at sidde i vådt badetøj og vente på, at man skal i vandet.

 

Børnene må ikke komme i vandet før instruktørerne har givet lov til det.